Belgiški vafliai

belgiski-vafliai

Belgiški vafliai jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Itin paprastas ir greitas belgiškų vaflių receptas.

INGREDIENTAI:

  • 3 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • vanilės ekstraktas arba vanilinis cukrus
  • druskos žiupsnelis
  • 200 g sijotų miltų
  • 1,5 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos
  • 100 g lydytas sviestas
  • 150 ml pienas
  • 2 šaukštai grietinės

GAMYBA:

  1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi beveik iki baltumo.
  2. Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais.
  3. Ten pat dėti ir truputį paplakti grietinę, pieną.
  4. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir druska. Sijoti į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų būti tirštoka blynų, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.
  5. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišyti į tešlą. Įmaišant stengtis tešlą truputį paskystinti, bet jokiu būdu nemaišyti energingai, nes visas oras iš baltymų išlėks lauk ir blynai/vafliai nebus tokie purūs ir lengvi, kokie turėtų būti.

Skanaus 😉