Bulviniai blynai jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Paprastas ir greitas bulvinių blynų receptas.
Bulviniams blynams reiktų rinktis labiau krakmolingas bulves.
Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.
Blynus galima pagardinti kepta šonine, grietine bei česnakine varške.
Trukmė: 30min
Porcijos: 2
INGREDIENTAI:
- Bulvės: 5 vnt. didelės
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 1 skiltelės
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Miltai: 3 valg. š.
- Aliejus: 100 ml
- Druska: 1 žiupsnelis
- Pipirai: 1 žiupsnelis
GAMYBA:
- Bulves nuskuskite. Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite tarka iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
- Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus.
- Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad sugertumėte riebalus.
Skanių įspūdžių 😉