Bulviniai blynai

bulviniai-blynai

Bulviniai blynai jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Paprastas ir greitas bulvinių blynų receptas.

Bulviniams blynams reiktų rinktis labiau krakmolingas bulves.

Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.

Blynus galima pagardinti kepta šonine, grietine bei česnakine varške.

Trukmė: 30min

Porcijos: 2

INGREDIENTAI:

  • Bulvės: 5 vnt. didelės
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnakai: 1 skiltelės
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Miltai: 3 valg. š.
  • Aliejus: 100 ml
  • Druska: 1 žiupsnelis
  • Pipirai: 1 žiupsnelis

GAMYBA:

  1. Bulves nuskuskite. Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite tarka iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus.
  3. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad sugertumėte riebalus.

Skanių įspūdžių 😉