Imbieriniai sausainiai

imbieriniai-sausainiai

Imbieriniai sausainiai jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Puikus imbierinių sausainių receptas.

INGREDIENTAI:

  • Sviestas: 125 g
  • Pienas: 5 valg. š.
  • Medus: 3 valg. š. natūralaus
  • Miltai: 350 g
  • Rudasis cukrus: 200 g
  • Cinamonas: 1 arbat. š.
  • Imbieras: 1 arbat. š. malto
  • Gvazdikėliai: 1 arbat. š. maltų
  • Kardamonas: 1 arbat. š. 0,5 malto
  • Juodieji pipirai: 1 arbat. š. ketvirtadalis – maltų
  • Pipirai: 1 arbat. š. ketvirtadalis – kvapniųjų
  • Kiaušiniai: 1 vnt. baltymas – glajui
  • Citrinos: 1 vnt. sulčių – glajui
  • Miltelinis cukrus: 1 puodelis glajui

GAMYBA:

Imbieriniai sausainiai:
  1. Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą sirupą gerai išmaišykite ir suminkykite.
  3. Visą tešlą sulipinkite į vieną gumulą ir bent valandai dėkite į šaldytuvą. Padalinus tešlą į kelias dalis kočiokite kuo plonesnius blynus ir sausainių formelėmis spauskite norimus sausainius, plačiu peiliu arba mentele atsargiai perkelkite ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, kepkite apie 12-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
Glajaus receptas:
  1. Kiaušinį gerai nuplaukite su geriamąja soda, nusausinkite, atskirkite trynį nuo baltymo.
  2. Baltymą lengvai suplakite išspauskite citrinos sulčių ir po truputi plakant palaipsniui dėkite miltelinį cukrų, kol glajus bus reikiamo tirštumo.
  3. Dėkite į nedidelį maišelį prakirpkite jo kampuką, dekoruokite iškepussiius ir atvesusius sausainius, skanaus!