Kriaušių pyragas

kriausiu-pyragas

Kriaušių pyragas jau netrukus garuos ant tavo stalo. Pusvalandis pasiruošimo, valanda kepimo ir galėsi mėgautis savo kūriniu!

Įspėjimas: ypatingai greitai susivalgantis pyragas 🙂

INGREDIENTAI:

  • 8 kriaušės(gali būti ir mažiau)
  • 250g cukraus
  • 250g miltų
  • 200g sviesto
  • 2 citrinos žievelės ir sultys (nebūtina)
  • 4 kiaušiniai
  • 2 arb šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštas cinamono

GAMYBA:

  1. Sviestą minkštą išsukti su cukrum ir vis dėti po vieną kiaušinį ir toliau plakti, sukti, kiek sveikatos yra, ar mikseris kiek neša, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros, nes tada geriau jie įsisuka į sviestą.
  2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pora kartų persijoti. Citrinos žievelę ir sultis sudėti į sviesto kiaušinių masę, kartu su cinamonu ir vaniliniu cukrum, tada pridėti miltus, išmaišyti miltus, per daug nesitrankant, ramiai ir sudėti kriaušes.
  3. Kepti apie valandą, kokioje 180-190C temperatūroje.

Skanaus 😉