Lietiniai su varške jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Itin paprastas ir greitas lietinių su varške receptas.
Trukmė: 20 min.
Porcijos: 4 žmonėms
INGREDIENTAI:
Įdarui:
Varškė (sausesnė):0,5 kg;
Grietinė: 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus: 3-4 valgomieji šaukštai;
Vanilinis cukrus: 0,5-1 arbatinis šaukštelis;
Razinos: 60 g.
Lietiniams:
Kiaušiniai: 3 vnt.;
Pienas: 1 litras;
Miltai: ~2 stiklinės;
Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus: 1 valgomasis šaukštas;
Druska: žiupsnelis.
GAMYBA:
- Kiaušinius mušame į dubenėlį, išplakame. Beriame cukrų ir vėl plakame. Pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Pilame šiek tiek pašildytą pieną, išmaišome, dalimis beriame miltus ir užmaišome lietinių tešlą. Kepame lietinius.
- Varškę dedame į dubenėlį ir pertriname šakute. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, razinas, dedame grietinę ir gerai išmaišome.
- Ant kiekvieno lietinio dedame varškės įdaro ir susukame.
- Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje.
Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu.
Skanių įspūdžių 😉