Lietiniai su varške

lietiniai-su-varske

Lietiniai su varške jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Itin paprastas ir greitas lietinių su varške receptas.

Trukmė: 20 min.

Porcijos: 4 žmonėms

INGREDIENTAI:

Įdarui:

Varškė (sausesnė):0,5 kg;
Grietinė: 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus: 3-4 valgomieji šaukštai;
Vanilinis cukrus: 0,5-1 arbatinis šaukštelis;
Razinos: 60 g.

Lietiniams:

Kiaušiniai: 3 vnt.;
Pienas: 1 litras;
Miltai: ~2 stiklinės;
Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus: 1 valgomasis šaukštas;
Druska:  žiupsnelis.

GAMYBA:

  1. Kiaušinius mušame į dubenėlį, išplakame. Beriame cukrų ir vėl plakame. Pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Pilame šiek tiek pašildytą pieną, išmaišome, dalimis beriame miltus ir užmaišome lietinių tešlą. Kepame lietinius.
  2. Varškę dedame į dubenėlį ir pertriname šakute. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, razinas, dedame grietinę ir gerai išmaišome.
  3. Ant kiekvieno lietinio dedame varškės įdaro ir susukame.
  4. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje.

Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu.

 

Skanių įspūdžių 😉