Traškūs vafliai

vafliai

Klasikiniai vafliai jau netrukus traškės tarp dantų. Itin paprastas ir greitas vaflių receptas.

Trukmė: 60min

Porcijos: 20-25 vafliai

INGREDIENTAI:

  • Sviestas: 200 g
  • Kiaušiniai: 5 vnt.
  • Cukrus: 150 g
  • Rudasis cukrus: 30 g
  • Druska: 1 žiupsnelis
  • Miltai: 150 g
  • Viso grūdo miltai: 40 g
  • Kepimo milteliai: 1 arbat. š.

GAMYBA:

  1. Sviestą supjaustykite ir išlydykite indelyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai suputos. Tam skirkite ~3 min.
  3. Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  4. Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilkite pusę miltų – viską išplakite. Tuomet įdėkite likusią dalį miltų ir dar kartą išplakite.
  5. Į tešlą supilkite išlydytą, tačiau ne karštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.

Kepimas:

  1. Įkaitinkite vaflinę. Kantriai palaukite, kadangi kitaip pirmas vaflis prilips ir bus ganėtinai sunku išvalyti vaflinę.
  2. Į įkaitintą vaflinę dėkite šaukštą tešlos, greitai uždenkite ir kepkite vieną/kitą minutę, kol vaflis įgaus gražią rudą spalvą. Kepimo laikas priklauso individualiai nuo vaflinės – tad po pirmų 3 vaflių atrasite jums tinkamą laiką.
  3. Iškepusius vaflius iš karto suvyniokite (jie greitai stingsta) ir tik tuomet dėkite naują šaukštą tešlos į vaflinę.

Skanių įspūdžių 😉