Vafliai su ledais ir karamele

vafliai-su-ledais-ir-karamele

Vafliai su ledais ir karamele jau netrukus nubrauks visas mintis apie dietą. Itin paprastas ir greitas pagardintų belgiškų vaflių receptas. Mmmm…kaip gardu!

Trukmė: 30min.

Porcijos: 5 asm.

INGREDIENTAI:

  • Cukrus: 200 g
  • Vanduo: 60 ml
  • Grietinėlė: 190 ml riebi
  • Sviestas: 60 g
  • Vanilinis cukrus: 1 arbat. š.
  • Druska: 5 g
  • Ledai (keli kaušeliai mėgstamų): 100g

GAMYBA:

  1. Į  keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus masė taps tamsios gintaro spalvos.
  2. Nuimkite nuo ugnies prikaistuvį ir išmaišykite grietinėlę. Būkite atsargūs, nes, pradėjus pilti grietinėlę, masė ims burbuliuoti. Sirupas yra karštas, todėl būkite atsargūs ir nenusideginkite.
  3. Įmaišykite į masę sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Palikite atvėsti, tuomet supilstykite į sandariai uždaromus stiklainėlius.
  4. Ant šiltų vaflių dėkite po kaušelį mėgstamų ledų ir gausiai apšlakstykite karameliniu padažu. Patiekite nedelsiant.

Belgiškų vaflių receptas: Belgiški vafliai

Skanių įspūdžių 😉