Varškės pyragas

varskes-pyragas

Varškės pyragas jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Itin paprastas ir greitas varškės pyrago receptas.

Rekomenduojama varškę pertrinti per sietelį – tuomet neliks stambių jos gabaliukų.

Pyragą galima derinti su įvairiais vaisiais – obuoliais, kriaušėmis, persikais ar ananasais.

INGREDIENTAI:

  • Miltai: 300 g
  • Cukrus: 100 g
  • Varškė: 400 g
  • Sviestas: 160 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Kondensuotas pienas: 250 g

GAMYBA:

  1. Didesniame dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų ir ištirpintą sviestą. Gautą tešlą dėkite kepimo formą.
  2. Tuomet varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais ir kondensuotu pienu bei supilkite ant tešlos sluoksnio.
  3. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. Pyragui iškepus galite skanauti tuoj pat arba palikti atvėsti.

Skanaus 😉