Žemaičių blynai

zemaiciu-blynai

Žemaičių blynai su mėsa jau netrukus puikuosis ant tavo stalo. Itin paprastas ir greitas Žemaičių blynų receptas receptas.

Trukmė: 1val. 20min.

INGREDIENTAI:

  • Bulvės: 1 kg
  • Kiaušiniai : 1 vnt.
  • Miltai: 3 valg. š.
  • Kiauliena: 400 g arba kitokios pagal skonį; virtos
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Sviestas: 1 valg. š.
  • Džiūvėsiai: 2 valg. š. maltų
  • Aliejus: 3 valg. š.
  • Druska: 1 arbat. š. pagal skonį
  • Pipirai: 1 arbat. š. pagal skonį

GAMYBA:

  1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.
  2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
  3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Skanaus 😉